Volledig papierloos met iPad

Gebruikt u uw tablet al zoals het hoort?

Mobility Consulting

iPad's zijn razend populair en worden meer en meer professioneel gebruikt. Steeds vaker doen ze dienst als business tool tijdens meetings, presentaties, enz… in uw zakelijke omgeving. Maar betrapt u zich er nog op dat u tijdens vergaderingen nog steeds nota neemt met pen en papier, terwijl de iPad naast u ligt?

Waarom dit onderwerp?

Wist u dat u eigenlijk beter nota kunt nemen met een iPad? Of dient u soms presentaties te verzorgen tijdens meetings waarbij u zit te worstelen met een onhandige laptop? De iPad is nochtans een zeer efficiënt vergaderinstrument, ook om te presenteren. Hoe gebruikt u nu ten volle alle capaciteiten van uw iPad en welke apps zijn echt een meerwaarde voor uw job? In deze sessie leert u wat de toegevoegde waarde kan zijn van iPads tijdens uw werk en hoe u papier effectief volledig kunt elimineren.

Wat mag u verwachten?

Dit is een praktijkgericht seminarie waarin het uitvoeren van handelingen centraal staan, die u elke dag tijdens het uitoefenen van uw job kunt gebruiken. Er wordt hands-on getoond hoe de onderwerpen op uw eigen iPad ingesteld en gebruikt kunnen worden. Het scherm van de iPad van de lesgever wordt centraal geprojecteerd. De deelnemers kunnen zo perfect volgen en de handelingen repliceren op hun eigen toestel. Al doende leert u.

Voor wie?

Deze sessie richt zich tot zakelijke gebruikers die een iPad reeds gebruiken, maar zich nog steeds afvragen hoe ze dat toestel en vooral de apps en de informatie die er op staan nu eindelijk eens echt productief kunnen inzetten. Indien u een zakelijke iPadgebruiker bent kunt u dit seminarie niet missen.

U krijgt een veel beter begrip over de mogelijkheden en de beperkingen van de iPad in een zakelijke omgeving. Dit betekent dat u beter weet waar, wanneer, hoe en waarom u de iPad kunt inzetten en wat u ervan kan verwachten als resultaat. Daardoor zult u veel minder tijd verliezen en efficiënter met het toestel te werk gaan. U krijgt een substantieel veel grotere ROI dan voorheen.

Programma

Apps en bestandsbeheer op een iPad
Als papier geëlimineerd moet worden, dan wil dat zeggen dat de iPad in staat moet zijn al die documenten en bestanden te ontvangen, op te slaan, te beheren en verzenden. Dat is zeker mogelijk en zelfs niet moeilijk, eens u weet hoe dat aan te pakken. Wij leggen het glashelder uit hoe dat op de iPad werkt, in samenhang met de computer, server, smartphone en cloud.
Nota nemen op een iPad
Notablok en pen worden nog steeds gebruikt, maar eigenlijk kan de iPad deze perfect vervangen, zonder dat er iets aan functionaliteit of gemak verloren gaat. Integendeel zelfs, het is handiger op een iPad te noteren dan op papier. Wie de voordelen leert kennen van handgeschreven of getypte notities met rijke inhoud als foto of klank, en daarbovenop probleemloze synchronisatie, wil nooit meer iets anders. Hier leert u er alles over.
De iPad als documentenscanner
Zonder papier werken betekent ook dat bestaande documenten gedigitaliseerd moeten worden. De iPad biedt daarvoor alle mogelijkheden, van het creëren van een PDF document tot het toepassen van Optical Character Recognition (OCR). Zelfs whiteboards inscannen tijdens lezingen is mogelijk.
Office en documenten bewerken op een iPad
Productief blijven op verplaatsing betekent in een zakelijke omgeving ook vaak met Office te moeten werken, om documenten te creëren of te bewerken. Zelfs dat kan een iPad aan, maar er dient rekening gehouden te worden met diverse zaken alvorens dit effectief goed zal werken. Hier leert u de kneepjes van het vak.